Vad lär praktikanten sig på din arbetsplats?

Vill du ta emot en praktikant och intyga vad praktikanten har lärt sig efter tiden sig hos er?

När du tar emot en praktikant finns det en tanke bakom. Praktikanten ska öka sina chanser att få jobb, se hur det fungerar i arbetslivet och lära sig nya saker. Om du som arbetsgivare tydligt kan intyga vad praktikanten har lärt sig på din arbetsplats, ökar möjligheterna för praktikanten att få jobb.

Vi erbjuder ett enkelt sätt att dokumentera kunskap och lärande. Ett intyg med ett antal kompetenskrav där du som arbetsgivare kan intyga vad praktikanten har lärt sig och faktiskt kan. Ett slags bevis på yrkeskunskap som praktikantens framtida potentiella arbetsgivare är intresserade av att veta. Dessutom är kompetenskraven godkända av branschen vilket ger tyngd till intyget.

Det här låter intressant – hur går jag vidare?

Du som arbetsgivare får genom Helsingborgs stad en färdig mall med kompetenskraven* som ska uppfyllas. Redan i början av praktiktiden är det tydligt vad praktikanten ska lära sig. När praktiktiden är slut vet både du som arbetsgivare, praktikanten själv och potentiella andra framtida arbetsgivare vad praktikanten faktiskt kan. Ett enkelt sätt att dokumentera kunskap. Tydligt, enkelt, och det kostar ingenting.

Bidra till att fler helsingborgare får in en fot på arbetsmarknaden – intyga vad din praktikant har för yrkeskunskaper.

* Om det inte finns färdiga mallar för din bransch kan vi hjälpa till att ta fram ett sådant i en process med andra professionella företag inom er yrkeskategori. Metoden vi använder för intyget kallas OCN. Läs mer om detta på Nordiskt valideringsforums webbplats. Eller kontakta oss så berättar vi mer.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?