Webinar om nytt framtidsprojekt: Vad kommer ChatGPT göra med kunskapsarbetet?

10 februari 2023, 13:00 - 13:45

10 feb
Webinar om nytt framtidsprojekt: Vad kommer ChatGPT göra med kunskapsarbetet?

Biljett

Kostnadsfritt

Boka nu

Vi har alla hört om den. Och kanske själva testat. Vi tänker förstås på Open AI:s ChatGPT som släpptes i december. Med ChatGPT får vi en glimt av framtiden, av vad som inom några få år kommer att revolutionera informations- och kunskapsarbete, och som redan efter någon vecka lett till att hemtentor förbjudits på flera skolor. Och detta är inte slutet, inte ens början av slutet. Möjligen slutet på början. Det mesta ligger framför oss.

Få tekniska lösningar kommer att omforma tjänstesektorn mer än stora AI-modeller som GPT. Redan idag kan ChatGPT och liknande språkmodeller hjälpa oss att ge vettiga svar på epost, analysera och sammanfatta dagens e-postskörd, inklusive bifogade pdf:er, läsa igenom tiotusentals nyhetsartiklar och sammanfatta de viktigaste nyheterna, skapa unika dokumentet och rapporter, skriva dikter och prosa, fungera som bollplank i idéarbete, identifiera trender i data, hjälpa oss hantera bökiga kunder och medborgare på ett trevligt sätt, generera sociala mediekampanjer, skapa affärsidéer och affärsplaner, skriva kod utifrån vanlig text eller ta fram handledningar med skärmdumpar och instruktioner.

Hur kommer detta att påverka arbetsmarknaden i närtid och på längre sikt? Hur förändras yrkesroller för olika tjänstemannagrupper? Vilken blir människans roll? Vad händer med instegsjobben och mer kvalificerade specialistfunktioner? Hur påverkas chefsarbetet? Och hur kan vi som företag och organisationer dra nytta av alla möjligheter redan idag? Innan vi blir akterseglade av andra? Få saker är mer brännande att som organisation bringa klarhet i redan nu.

Därför planerar vi på Kairos Future att redan i februari 2023 starta ett framtidsprojekt där vi djupdyker i alla tänkbara aspekter av AI:s konsekvenser för informations- och kunskapsarbete – i närtid och på något längre sikt. Sådär 30 år efter att vi startade Kairos Future och Internet började förändra världen. Nu är det dags igen.

Välkommen till ett webinar där vi drar upp riktlinjerna för vad detta handlar om, diskuterar konsekvenser och möjligheter – och berättar mer om ett projekt i vardande.

Medverkande:
Mats Lindgren, vd och grundare Kairos Future och medgrundare Dcipher Analytics
Olivier Rostang, juniorkonsult och GPT-virtuous
Helene Olsson, director Global Industry Innovation

PS. Vill du veta mer redan nu? Eller diskutera konsekvenser och möjlighet för just er verksamhet? Tveka inte att kontakta oss. Vi har snart 15 års erfarenhet av att använda (och även utveckla) AI och textanalys för att accelerera vår egen research och kunskapsarbete.

Om Kairos Future

Kairos Future är ett internationellt konsult- och analysföretag som hjälper företag att förstå och forma sin framtid. Genom trend- och omvärldsanalys, innovation, strategi och mjukvarustöd för AI-driven analys, omvärldsbevakning och innovation, hjälper de sina kunder att omsätta de stora sammanhangen till konkret handling.

 

Webinar om nytt framtidsprojekt: Vad kommer ChatGPT göra med kunskapsarbetet?

  • 10 februari 2023, 13:00 - 13:45
  • Längd: 45 minuter

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 18:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00