Webbinarium: Uppsägningar enligt nya LAS

14 oktober 2022, 09:30 - 10:30

14 okt
Webbinarium: Uppsägningar enligt nya LAS

Biljett

Pris & övrig information Kostnadsfritt för dig som är med i HR-Lunchen. Detta är vårt nätverk för dig som arbetar med HR. Nyfiken och vill veta mer? Kontakta Johanna Krantz 595 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar. 895 kr/pers för icke-medlemmar. Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas. Sista anmälningsdag är den 14:e oktober kl 8.00. Eventet kommer att sända via Zoom. Ta gärna del av våra riktlinjer för användande av Zoom.

arrow_forward Köp biljett

Nya spelregler på den svenska arbetsmarknaden har nu börjat gälla i och med nya LAS. Syftet med förändringarna har varit att skapa en ökad flexibilitet och omställningsförmåga men med fortsatt trygghet för arbetstagare. Ett antal av nyheterna i den nya lagstiftningen rör uppsägningar. Under detta webbinarium går vi igenom de nya reglerna kring uppsägningar och vad du som arbetsgivare nu bör ta i beaktande.

Vår föreläsare belyser:

  • Sakliga skäl jämfört med dagens saklig grund – vad blir egentligen skillnaden för arbetsgivare vid uppsägning? Uppsägningar vid personliga skäl?
  • Förändringar avseende omplaceringsskyldighet
  • För arbetsgivare ökar även skadeståndsskyldigheten vid felaktig uppsägning eller avskedande. Vad bör du som arbetsgivare tänka på vid arbetsrättsliga tvister framöver?

Vi kommer även kort in på de nya turordningsreglerna och hur de ska användas. Vår föreläsare avslutar med att ge sina reflektioner kring det nya regelverket och praktiska tips.

Föreläsare är Jessica Stålhammar, advokat Wesslau Söderqvist Advokatbyrå med specialisering mot arbetsrätt.

Tipsa gärna dina kollegor, inbjudan gäller alla på företaget.

 

Välkommen med din anmälan senast den 14 oktober kl 8.00.

Webbinarium: Uppsägningar enligt nya LAS

  • 14 oktober 2022, 09:30 - 10:30
  • Längd: 1 timme

Arrangör

Sydsvenska Industri- och Handelskammaren