Webbinarium: EU:s taxonomi – senaste nytt

29 november 2022, 09:30 - 10:45

29 nov
Webbinarium: EU:s taxonomi – senaste nytt

Biljett

595 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. 895 kr/pers för icke-medlemmar. Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

arrow_forward Köp biljett

Ingen kan ha undgått EU:s ambitioner inom deras gröna giv om att skapa ett klimatneutralt EU till 2050, frikoppla resursanvändning från ekonomisk tillväxt och säkerställa att ingen lämnas utanför i den gröna omställningen.
En del av detta har varit etablerandet av EU:s taxonomi* som identifierar hållbara investeringar.

Under 2022 började företag och finansiella institutioner att rapportera på de två första miljömålen. Vi väntar på ett utkast till en delegerad akt med de fyra resterande miljömål, och förväntar oss ett beslut om dem i början av 2023. Idag behöver företag och finansiella institutioner endast rapportera hur de omfattas (eligible) av taxonomin men under 2023 behöver företag utveckla sin rapportering och rapportera på hur taxonomiförenlig (aligned) deras verksamhet är. Detta behöver inte finansiella institutioner göra förrän år 2024.

Under detta webbinarium kommer Matilda Persson från Nordea hantera en rad frågor som rör utvecklingen av taxonomin samt företags rapportering:

• Vad vet vi om de resterande fyra miljömålen?
• Vad innebär inkluderingen av kärnkraft och naturgas i EU:s taxonomi?
• Vilka stora tolkningsfrågor gällande företags rapportering finns kvar och vad ger EU Kommissionens Q&A oss för vägledning?
• Hur hänger EU:s taxonomin ihop med andra rapporteringsramverk som Disclosureförordningen och CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive)?

Avslutningsvis ger Matilda sina tips på hur företag kan starta sin taxonomirapportering om ditt företag inte redan börjat. Vi har även gott om utrymme för frågor i slutet.

Välkommen med din anmälan senast den 29 november kl 8.00.

 

Webbinarium: EU:s taxonomi – senaste nytt

  • 29 november 2022, 09:30 - 10:45
  • Längd: 1 timme

Arrangör

Sydsvenska Industri- och Handelskammaren