Webbinarium: Ekonomisk omvärldsanalys

18 oktober 2022, 09:30 - 10:45

18 okt
Webbinarium: Ekonomisk omvärldsanalys

Biljett

595 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. 895 kr/pers för icke-medlemmar. Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas. Sista anmälningsdag är den 18 oktober kl 8.00. Eventet kommer att sända via Zoom. Ta gärna del av våra riktlinjer för användande av Zoom.

arrow_forward Köp biljett
Ekonomisk omvärldsanalys med Robert Bergqvist, SEB Vi går in i en höst där vi kan vänta oss sämre ekonomisk tillväxt både i Sverige och globalt. Länder världen över tampas med stigande inflation som resulterat i stigande räntor och minskad konsumtion. I Europa har energifrågan fått högsta prioritet då hotet om att Ryssland ska strypa gastillförseln är överhängande.

Än så länge verkar svenska företag dock mindre oroade jämfört med de svenska hushållens framtidstro. Här finns dock ett antal osäkerhetsfaktorer som kan komma att påverka företagens affärer mer än stigande inflation och räntor. Framför allt är flera geopolitiska faktorer i dagsläget svårbedömda. Hur långvarigt blir kriget i Ukraina och finns det risk att det sprider sig ytterligare? En annan är konflikten mellan Kina och Taiwan men även Kinas relation till omvärlden.

Under detta webbinarium lägger vi fokus på utvecklingen i vår omvärld och viktiga marknader för svenska företag verksamma internationellt.

  • Ekonomisk status på viktiga marknader såsom Tyskland, USA och Kina
  • Råvarupriser och tillgången till halvledare – vad kan vi förvänta oss närmsta året?
  • Valutakurser – vad kan vi förvänta oss av svenska kronans utveckling i förhållande till euron och dollarn?
  • Geopolitiska faktorer som kan komma att påverka svenska företags affärer.

Avslutningsvis ger Robert Bergqvist sin bedömning av rådande situation i världsekonomin och hur man som företag ska tänka framöver.

Robert Bergqvist är SEB:s välkända seniorekonom. Han var fram till augusti 2021 chefsekonom för banken under en tid med historiska händelser såsom finanskrisen 2008, Brexit och utbrottet av Corona-pandemin. Robert syns regelbundet i media för att belysa och förklara händelseutvecklingen i världsekonomin.

Tipsa gärna dina kollegor, inbjudan gäller alla på företaget.

Välkommen med din anmälan senast den 18 oktober kl 8.00.

 

Webbinarium: Ekonomisk omvärldsanalys

  • 18 oktober 2022, 09:30 - 10:45
  • Längd: 1 timme

Arrangör

Sydsvenska Industri- och Handelskammaren