Turistrådet Online

12 oktober 2022, 10:00 - 11:30

12 okt
Turistrådet Online

Biljett

Kostnadsfritt

arrow_forward Boka fribiljett

Den viktiga balansen mellan turismen och de boende på en plats

Varmt välkommen till höstens andra sändning av Turistrådet Online! Vi fortsätter på temat om vikten av det turistiska utbudets betydelse för både boende och besökare, och kommer denna gång fokusera på hur du som aktör i besöksnäringen kan använda dig av platsens tillgångar för att nå ut både till boende och besökare med attraktiva produkter och upplevelser. Samt om hur man får de boende att känna stolthet och ambassadörskap för sin destination.

Turistrådet Online gästas av Anna Österlund från Placebrander som inspirerar oss med exempel på temat. Du får också lyssna till Helena Ransjö Alcenius berätta hur Borås gått från att vara en ort präglad av textilindustrier, till att vara en progressiv och trendkänslig modemetropol, och vad detta inneburit för de boende och för besöksnäringsföretagen på orten. Lena Mossberg berättar om hur Villa Bro har använt platsens tillgångar av bergsklippor och byggt upp en verksamhet som är så pass attraktiv både för de boende och besökaren så platsen idag är en av få i området som ser en ökning i invånarantal. Du kommer också få höra Magnus Eriksson ge exempel på vilken betydelse ett evenemang kan ha för den sociala hållbarheten på en ort. Hur invånarna i Trollhättan sluter och upp och känner stolthet och engagemang för det årligt återkommande Alliansloppet, och hur det gynnar både företagen och lokalbefolkningen på orten.
Programmet leds av Linda Sturk.

Välkommen till 90 minuter livesändning med Turistrådet Västsverige!

Seminariet ges digitalt och är kostnadsfritt, och riktar sig till dig som är verksam inom besöksnäringen.

Varmt välkommen!
Turistrådet Västsverige

Läs mer och anmäl dig här

Turistrådet Online är en seminarieserie av Turistrådet Västsverige som tar upp olika frågor och ämnen som är aktuella för besöksnäringen. Seminarierna sker digitalt och varar i ca 90 minuter. Du får lyssna till föreläsningar av inspirerande talare och intervjuer med olika företagare i regionen.

 

 

Turistrådet Online

  • 12 oktober 2022, 10:00 - 11:30
  • Längd: 2 timmar