Turistrådet Online

22 mars 2023, 10:00 - 11:30

22 mar
Turistrådet Online

Tema: Så får du (säsongs)personalen lojal och engagerad.

Inför sommarsäsongen – den mest besöksintensiva perioden i Västsverige – är det många som ska anställas och introduceras till ny arbetsplats, nya arbetsuppgifter och nya kollegor. Görs introduktionen på ett bra sätt och den nya medarbetaren känner sig välkommen, nöjd och trygg så har du mycket vunnet. Lyckas du dessutom skapa och matcha rätt förväntningar av dig som schysst arbetsgivare/arbetsplats så har du goda chanser för att personalen stannar, kommer tillbaka eller rekommenderar dig för en vän eller bekant.

I den här upplagan av Turistrådet Online ska vi prata om den sk onboarding processen, och vikten av att, både för arbetsgivare och (ny)anställd, skapa en lyckad och engagerande upplevelse på arbetsplatsen.

Programmet gästas av Amanda Hessle och Malin Johansson från Värdskapsbyrån som inspirerar på ämnet och delar tips om hur du introducerar och bygger upp rätt förväntningar, hur du förbereder medarbetaren med företagets värdeord och värdskapstänk, hur du säkerställer kunskap om verksamheten och platsen och hur du motiverar till kreativ service. Malin Västerteg från Två Skyttlar berättar om hur de jobbar för att skapa engagemang och motivation, och hur de ger medarbetaren möjlighet att växa på en liten arbetsplats. Robert Hagsten från Lisebergs Akademi talar om vikten av att investera i de duktiga ledarna som kan hjälpa till att förstärka företagets unika kultur, och få medarbetarna att må bra och växa. Slutligen informerar Johanna Hallén Schub från Visita om Branschkoden – en handbok med branschens bästa verktyg, mallar och checklistor för framgångsrikt personalarbete.

Välkommen med din anmälan till en till 90 minuter livesändning med Turistrådet Västsverige!

Seminariet ges digitalt och är kostnadsfritt, och riktar sig till dig som är verksam inom besöksnäringen.

Turistrådet Online är Turistrådets digitala seminarieserie där vi behandlar olika frågor och ämnen som är aktuella för besöksnäringen.  På programmet står föreläsningar av inspirerande talare, intervjuer med olika västsvenska besöksnäringsföretagare samt information från Turistrådet Västsverige. Turistrådet Online tillgänglig för alla. Välkommen till 90 minuter livesändning med Turistrådet Västsverige!

Planerade datum för Turistrådet Online 2023 är den 1 februari, 22 mars, 3 maj, 30 augusti, 9 oktober och 6 december. 

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08:00 - 17:00

Torsdag: 08:00 - 18:00

Fredag: 08:00 - 17:00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00