Finns mycket på liten yta

Helsingborg har ett brett utbud av lokaler, idrottsanläggningar, biografer, teatrar, konferensanläggningar och hotell.

Här finns 3 000 hotellbäddar, ett av Sveriges vackraste konserthus och ett unikt kulturhus på 16 000 kvadratmeter. Vintern 2012 invigdes Helsingborg Arena och under 2016 byggs den nya Olympia fotbollsarenan klar.

På Helsingborg Arena finns plats för större idrottsevenemang, konserter men också stora möten med flera parallella seminarier.

Helsingborg är en vacker stad med en genuin stadskärna. Krokiga gator med vackra gamla hus, historiska landmärken och mysiga torg. I Helsingborg finns allt ditt evenemang behöver på liten yta och det går att promenera till nästan allt. Helsingborg är också en av Sveriges krogtätaste städer, med varierat utbud.

En destination – två länder

Köpenhamns flygplats ligger nära, Helsingborg-Ängelholms flygplats ännu närmare. Njut av en tura mellan Helsingborg och Helsingör och känn närheten till kontinenten. Du har helt enkelt det bästa från två länder att välja mellan.

Helsingborg och Helsingör är historiskt sammanflätade genom århundraden. I dag är Helsingör en aktiv vänort till Helsingborg.

Nordeuropas största internationella gatuteaterfestival arrangeras varje år i  Helsingborg och Helsingör och erbjuder massor av spännande upplevelser.